Tiden är inne...

Då ska jag höra det i himmelen... 
2 Krön 7:14

Gud säger: 
Sök mitt ansikte och det svar vi ger på den uppmaningen beror helt och hållet på den längtan vi har i våra hjärtan. För den som längtar efter Gud, hans närhet, kraft och beröring, är tiden inne att svara: Ditt ansikte, Gud, vill jag söka...Ps 27:8

Det mest nödvändiga som behövs för att röja undan hinder för Guds vilja och för att en förändring ska kunna ske, både när det gäller det personliga livet, församling eller för hela landet, är att vi av hela hjärtat söker Guds ansikte.

Hälsningen som Salomo fick vid sitt möte med Gud i 2 Krön 7:13-14, är ord som vi kan ta till oss i dag.: ”...om då mitt folk, som mitt namn är utropat över, ödmjukar sig och ber och söker sig till mig och lämnar sina onda vägar, då skall jag höra det i himlen och förlåta dem deras synd och bota deras land.

Löftet som Gud ger sitt folk är att han, om vi söker Honom, vill förlåta oss vår synd och bortvändhet, och därefter vill han komma med helande till vårt land.
I det här korta sammanhanget finns viktiga uppmaningar som är vägen till helande, inte bara för den som tror, utan för hela vårt land:

* om mitt folk ödmjukar sig...innebär att vi i allt och av hela hjärtat, och med uppriktighet och ärlighet vänder oss till Gud. Inte bara som enskilda individer utan även i församlingen, kyrkan. Ett sådant hjärta, enskilt och kollektivt, vill inte längre bära på högmod, oförlåtelse och synd utan måste inse sitt fullständiga beroende av Gud och han förlåtelse, nåd och kärlek. Inte heller dömer ett sådant hjärta andra människors fel och brister, men törstar däremot efter egen renhet och helighet i sitt allra innersta rum. 

Ingen kan vinna seger utan att först ödmjuka sig under Guds hand. Först då kommer fienden att fly, och först då kommer hindren att ge vika, och först då kan ett genombrott ske. (Jak 4:6)


* om mitt folk ber...innebär att vi uppmanas göra alla önskningar kunniga inför Honom som har all makt i himlen och på jorden. Den som är beroende av Gud och hans kraft lever ett liv i bön, och bönen blir lika naturligt som det är att andas. Bön är inte en prestation som innebär att vi ska be på ett speciellt sätt, eller ett visst antal gånger. Bön är att i livets alla situationer uttrycka, förmedla sitt behov och sin längtan efter Gud, både individuellt och i församlingen.  Det gäller att inte ge upp: Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas.(Luk 11:9)

Att be utifrån Guds eget ord är ett av många fantastiska sätt att be. När vi ber med hjälp av Guds ord har vår bön sitt djup i Guds löften, och inte i vår egen fruktan. 

* om mitt folk söker mitt ansikte...innebär inte att i första hand söka Guds gärningar, tecken och under mitt ibland oss. Att söka Guds ansikte är att söka Honom för den han är och inte för det han gör. Om vi söker Guds tecken och under och helande kraft mer än vi söker Honom, är det kanske inte märkligt att förändringen uteblir. Om vi däremot, både i enskildhet och i församlingen, tar oss tid att släppa alla aktiviteter, programpunkter och verksamheter, all strävan och prestation för att verkligen söka Guds ansikte, och umgås med Honom, har han lovat att möta vår längtan. När vi av hela hjärtat söker Honom, kommer han att låta oss finna Honom. (Jes 57:15)  

*om mitt folk omvänder sig...innebär att vända om från de vägar, handlingar, tankesätt och det liv som inte behagar Gud. Att vända om är en viljehandling som har sin grund i kärleken till Jesus. När vi vänder om får vi nåden att vandra i kärlek och förlåtelse. Vår bön blir till längtan...Låt orden från min mun och mitt hjärtas tankar behaga dig, min Gud.(Ps 19:15)


Sitt en stund i stillhet inför Guds ansikte. Låt orden i Krön 7:14 tala till ditt inre...Behöver du Gud på livets alla områden? Ber du utifrån fruktan eller Guds löften? Söker du Guds ansikte för den han är eller för det han gör? Vilka områden i ditt liv behöver omvändelse, vända om till Gud?


Din bön kan vara:
Ditt ansikte, Gud, vill jag söka. (Ps 27:8)

3 kommentarer:

 1. Hei søster.
  Vil du være snill å be for meg?
  Det er tøffe tak om dagen.
  Hilsen Jan Samuel.

  SvaraRadera
 2. Självklart vill jag be för dig, Jan! (har försökt att lämna svar tidigare, men nätet har inte fungerat)

  Här får du ännu ett löftesord från Herren:

  Herren bevarar dig,
  i hans skugga får du vandra,
  han går vid din sida.
  Ps 121:5

  SvaraRadera
 3. Tusen tusen takk for forbønn Sela!!!!!!!!!!!!!
  Bønnens makt har jeg så tro på!!
  Må Gud rikelig velsigne deg og din familie.AMEN!!!
  Hilser deg og dine med:

  Daniel 6 vers
  28
  Han frelser og utfrir,
  han gjør tegn og under
  i himmelen og på jorden,
  han som frelste Daniel fra løvene.»
  Hilsen Jan

  SvaraRadera