Återhämtning...

Allt har sin tid...
Pred 3:1 

”I denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläd dig vi den store Gudens gåvor” så inleds en av våra mest omtyckta sommarpsalmer som sätter ord på glädjen över den tid som nu står för dörren. Kan man annat än glädjas över den härlighet som nu grönskar och som fyller oss med känslor som förundran, frihet och frid? Allt har sin tid...nu är det tid för dig och mig att passa på att verkligen njuta av livet som Gud ger oss, varje ny dag.

Retreat är ett sätt bland många olika sätt att ta vara på tiden. Retreat betyder att dra sig tillbaka. Att dra sig tillbaka kan ibland definieras som något negativt, nästan som ett nederlag, men i det här fallet handlar det om återhämtning, som ju är något positivt. Gud själv återhämtade sig på den sjunde dagen...När Gud vilade från sitt arbete tog han ett steg tillbaka för att betrakta och reflektera över sitt verk, sin skapelse och allt det han hade åstadkommit, och han såg att det var gott. 1Mos 2:2  Man skulle kunna kalla just det här tillfället för den allra första retreaten.

Guds tanke för dig och mig är att även vi ska ta oss tid att reflektera över vårt liv i sin helhet, men även vår relation med Honom...

Det är för vårt andliga, själsliga och fysiska välbefinnande som vi behöver ta paus från vardagen, dra oss tillbaka till stillhet och där lyssna till vad Anden vill säga oss. Stillheten och vilodagen är Guds vilja Mark 2:27, och därför kan vi med gott samvete unna oss en extra retreat med jämna mellanrum.

Oftast är det så att vi känner att vi inte har tid eller möjlighet att ta paus från vardagslivet. Därför måste vi skapa rum i tiden och boka in en dag, eller en helg, eller en hel vecka där vi kan vara i stillhet inför Gud, sitta vid Jesu fötter och vara med Honom, lyssna till hans ord. Luk 10:39 

Allt har sin tid...låt tiden vid Jesu fötter få ha sin tid.


 


Sitt en stund i stillhet och tystnad...Kan du känna hans frid? Vad vill han säga till dig?


 
Din bön kan vara:
Endast hos dig, Gud, söker min själ sin ro...
Ps 62:22 kommentarer:

  1. Ja,det är klart att vi ska vara stilla och lyssna vid Jesu fötter.Fast många,många gånger har Herren talat,just när jag dammsuger.Märkligt.....kanske är jag som mest "nollställd"då??? Jag vet inte,men så är det i alla fall!!! Tack för inlägget,Sela!!! Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt att du är öppen för Guds röst även när du dammsuger, och självklart är det så att Han kan tala till oss oavsett vad vi håller på med. Däremot tänker jag att det som vi många gånger har svårt att göra är att tillåta oss själva att stanna upp i tillvaron(utan att få dåligt samvete)
    Allt Gott!

    SvaraRadera