Närmare än du tror...

Natanael frågade honom:
"Hur kan du känna mig?"
Jesus svarade:
"Innan Filippus kallade på dig,
såg jag dig där du var
under fikonträdet."
Joh 1:45-48

Dialogen mellan Natanael och Jesus är en liten del av ett mycket intressant sammanhang där Jesus kallade de första lärjungar att följa honom. Vid den här tiden, när just den här händelsen utspelade sig, var det visserligen ingen ovanlighet att en from judisk man, som Natanael, sökte sig till stillheten och skuggan under ett olivträd, för att där meditera över det vi i dag kallar för Gamla testamentets texter. När man läser texten om Natanael, och fördjupar sig i hans första möte med Jesus, förstår man snart att han inte bara var en from man, han var en man med ett längtande hjärta…

Kanske satt Natanael under sitt olivträd och mediterade över texterna och profetiorna om Jesus, när Filippus glad och upprymd av sitt eget möte med Jesus, trängde sig på i stillheten och ivrigt förkunnade: "Den som Mose har skrivit om i lagen och som profeterna har skrivit om, honom har vi funnit, Jesus, Josefs son, från Nasaret."Joh 1:45  
Natanael som länge studerat, mediterat och filosoferat kring profetiorna, hade troligtvis en ganska klar bild av hur det skulle gå till den dagen Jesus skulle göra entré i hans liv. Kanske var det därför som hans tvivel så snabbt formades till ord. Var det möjligt? Kunde något gott kan komma från hans egen grannstad, Nasaret? Hans kunskap och intellekt blev plötsligt ett hinder, en tankebyggnad som måste raseras innan han kunde tro och ta emot sanningen.  Var det verkligen sant att den som han väntat på så länge, den som han hade läst om och trodde sig känna ganska väl, hade funnits nära honom, hela tiden, utan att han visste om det?

Jag såg dig där du var under fikonträdet…

Kanske du, precis som Natanael, har ett hjärta som längtar, hungrar och törstar efter Jesus? Vet att han har sett dig där du är och han vill möta din längtan. Vet, att Han låter sig finnas av dig när du av hela hjärtat söker Honom.1 krön 28:9; Matt 7:8 Han är närmare än du tror…Sitt en stund i stillhet, låt orden om Natanael tala till ditt inre. Har du områden i ditt liv där du väntar på att Jesus ska möta dig? Vilka tankebyggnader kan vara ett hinder för dig att möta Jesus, eller som kanske skymmer sikten så att du inte kan se Jesus, i ditt liv?Din bön kan vara:
Herre, öppna mina ögon så att jag ser
Ps 119:18


1 kommentar:

  1. Tack för ett fint och välsignat inlägg,Sela!!! Ja,Jesus möter den som har ett uppriktigt och längtande hjärta,det är jag ett levande bevis på!!! Tack och Lov!!! Herren välsigne dig! Kram!!!

    SvaraRadera